Лютви Местан: Ще понеса отговорността, ако дъщеря ми има консултански договор с КТБ

Общество

12-11-2014, 08:44

Снимка:

БТА

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Лидерът на ДПС обясни, че очаква да се докаже, че сметката на Ахмед Доган в банката е разплащателна и не е ползвал неограничен кредит

"ДПС се превръща параван, зад който се крият опасни процеси в българската демокрация, образът ни е обрасъл с митологеми." Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан пред Нова телевизия. Според него, един от най-разпространяваните митове е, че КТБ е банката на ДПС и това не се връзва с тяхното намерение да се стигне до истината за връзките на трезора и публичните фигури.

„Ако се окаже, че дъщеря ми има консултантски договор с КТБ за 30 000 евро месечно, нека понеса своята отговорност, не искам да казвам имена, попаднали в подобна ситуация”, коментира Местан.

Лидерът на ДПС обясни, че очаква да се докаже, че сметката на Ахмед Доган в банката е разплащателна и не е ползвал неограничен кредит.

„От движението искаме законът за КТБ да работи. Неслучайно Делян Пеевски е съвносител на закон за КТБ, приемаме всякакви предложения да го направим още по-работещ, но да стигнем до дъното. Ако се появят фигури от ДПС, те ще си понесат отговорността”, допълни Местан.