Президентът на Унгария поздрави Борисов за съставянето на правителството

Пред министър-председателя Янош Адер изрази готовността си за подкрепа и сътрудничество

Президентът на Унгария Янош Адер поздрави премиера Бойко Борисов за убедителната победа на изборите и за усилията, които министър-председателят е положил, за да бъде съставено правителство при тази широка коалиция, която не е от четири партии, а от четири блока, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът Борисов разговаря днес с президента на Унгария, в рамките на неговото официално посещение в България.

По време на срещата Янош Адер изрази удоволетворението си, че разговаря с министър-председателя само ден след началото на дейността на кабинета и изрази убеждението си, че този факт доказва, че няма време за губене.

„Наистина положихме сериозни усилия за сформирането на правителството и бяха направени компромиси от всички партии, като в същото време успяхме да запазим своята идентичност“, подчерта в рамките на срещата Борисов.

По време на разговора той запозна президента на Унгария с тежкото наследство, оставено от Тройната коалиция и изрази опасенията си от това, че има редица провалени програми по линия на европейското финансиране. Бойко Борисов отбеляза и че днес министрите са разгледали проект за актуализация на държавния бюджет.

Пред министър-председателя Борисов президентът Адер изрази готовността си за подкрепа и сътрудничество.