Кристалина Георгиева поздрави Борисов за сформирането на новото правителство

Вярвам, че ще се изгради силен кабинет, който да осигури стабилност и просперитет на народа ни

В писмо до премиера Бойко Борисов заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева изпрати своите поздрави по повод сформирането на новото правителство и избирането на Борисов за министър-председател, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Уверена съм, че с Вашите лидерски умения, изграден авторитет и отдаденост към работата в името на по-добро бъдеще за всички ще съумеете да изградите силно българско правителство, което да се справи с текущите предизвикателства и да осигури стабилност и просперитет за народа ни. Очаквам с нетърпение да продължим нашето сътрудничество и Ви пожелавам успешен мандат”, пише в писмото на Кристалина Георгиева.

В поздравителна телеграма до премиера Борисов министър-председателят на Люксембург изразява убеждението си, че „дългото приятелство и сътрудничество, което Великото херцогство Люксембург и Република България имат от много години, ще продължи да процъфтява по време на Вашето управление”.

Сърдечни поздрави по случай избирането на Бойко Борисов за министър-председател изрази и премиерът на Виетнам Нгуен Тан Зунг. „Убеден съм, че под Вашето ръководство българското правителство и българският народ ще постигнат нови успехи в развитието на страната”, се казва в получената от него телеграма.

Пожелания за успех на новия министър-председател на България изразиха и ръководители на дипломатически мисии у нас.