Цецка Цачева: С кметовете винаги сме се разбирали с малко думи

Политика

11-11-2014, 14:10

Снимка:

БТА

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цецка Цачева: България вече се управлява от легитимно конституирани органи

Проблемите на общините ще бъдат основен акцент в работата на парламента, подчерта тя

С кметовете винаги сме се разбирали с малко думи, защото резултатите от работата говорят най-добре. Това заяви председателят на парламента Цецка Цачева по време на откриването на конференцията „Перспективи за растеж на българските общини”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

„Законодателят, в лицето на 43-то Народното събрание ще има акцент върху проблемите на общините и ръководството им, те няма как да не бъдат основен ангажимент, защото вие сте тези, които стоите най-близо до гражданите и обикновено от вас се изисква най-много”, посочи председателят на Народното събрание. Тя намери за добър знак това, че нейната първа медийна изява като председател на Народното събрание съвпада с това събитие, което е за перспективите за растеж на българските общини. По думите й, се предвижда да има служител в администрацията, който да следи за трудностите и проблемите, които евентуално може да се получат, за това на два месеца да провеждат дискусии, които да произведат последващи законодателни инициативи.

„Експерти от Народното събрание ще бъдат на ваше разположение, за въпроси”, допълни Цачева и завия, че тя ще е гарант за това. Тя акцентира върху няколко приоритета на НС. „Предвиждаме изцяло нов закон за цялостната система за контрол на публичните финанси на държавата. Законодателни промени ще има и в сферата на обществените поръчки”, коментира Цецка Цачева. По думите й, трябва да има прозрачност в това отношение. По думите на председателят на Народното събрание, друг приоритет за тази година, касаещ общините е финансовата им децентрализация.