2-годишно момче извика Спешна помощ и спаси майка си

Свят

10-11-2014, 17:20

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спешна помощ в Русе навърши 20 години

Малкият Оливър забелязал, че майка му е зле и веднага набрал 999

2-годишното момченце британче успя да спаси майка си, като се обади на Спешна помощ, въпреки че почти не може да говори, разказва "Мирър". Оливър вижда, че майка му колабира и набира 999.

"В първия момент помислих, че малчуганът случайно е набрал номера докато си е играл с телефона. Затова го помолих да извика баща си или майка си. Когато каза "тя падна" разбрах, че случаят е сериозен", разказва пред британските медии Майкъл Уолтън.

След това Майкъл е поддържал разговор с малкия Оливър 20 минути, за да бъде локализирано местоживеенето. Обаждането идвало от град Торнлей, източно от Дъръм.

"Изцяло заслугата е на Майкъл и екипа му. Свършиха си чудесно работата", каза майката на малкия Оливър Никол Ембълтън. Тя обясни, че е научила Оливър и по-голямата му сестра как да набират номера за помощ.

"Оливър е само на две години и въобще не си представях, че може да е запомнил. Невероятно е. Не мога да си представя какво става в малката му главичка. Обикновено той е тихо и дискретно дете" , продължава да разказва Никол Ембълтън.