10-17 ноември : Крехкия баланс на битието

Хороскоп

09-11-2014, 16:07

Снимка:

www.gravityglue.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Предизвикателните аспекти през настоящата седмица ще поставят изпитания пред последната декада на Скорпион, Водолей, Телец и Лъв, Марсовите личности и тези с рождени аспекти на Сатурн с Венера и/или Слънцето

Предстоящата седмица се отличава с три астрологични събития: Марс за пореден път се включва активно в епохалния конфликт между Уран и Плутон, Венера се среща в средата на седмицата със строгия и критичен Сатурн, а в края и същото ще направи и Сатурн. По всичко личи че това ще бъде трудна седмица както в емоционален така и в обществено политически, икономически и социален план.

Традиционно присъствието на Марс в който и да било конфликт елиминира възможностите за решаването му с мирни и дипломатически средства. Напротив обикновено това са периоди наситени с напрежение, агресия, изостряне на разногласията и резки обрати в уж вече постигнати споразумения. ефектът му се проявява повсеместно и многопластово - от нещастни случаи, производствени авари и катастрофи съпроводени с взривове и пожари, през социални вълнения и всеобщо недоволство до изостряне на военните конфликти и активни бойни действия в горещите точки по света. В същността си Марс е идеалното средство за за стимулиране и упражняване на силата на волята и стимулиране на физическата активност, от които се нуждаем за да преодолеем непреодолими до момента препятствия. Бедата е в това че не всеки успява да приложи решителността и волята адекватно, по съзидателен начин и липсата на подобни способности обикновено се проявява чрез агресия и проекция на деструктивни модели. налага се в този период да избягваме хора които обичано си служат с неадекватни способи за демонстрация на воля решителност и сила, както и ситуации съдържащи висока степен на риск. В центъра на общественото внимание отново могат да застанат криминално натоварени фигури и групировки както и публични, обществено значими ситуации свързани със задкулисни действия и машинации, касаещи най-вече разпореждането с чужди средства и съвместни капитали.

Обменът Венера Сатурн обичайно предизвиква вълнения най-вече сред онези които са ангажирани с проблематични лични взаимоотношения, тъй като той провокира неувереност в собствените чувства и липса на доверие в ответните както и твърде голяма скованост в междулимностния емоционален обмен. Това със сигурност не е период в който можем да разчитаме на сърдечна близост, ласки и поетични признания. Парадоксът на този аспект се изразява в липсата на адекватни възможности за балансиране между личния живот и деловите ангажименти, от което страдат и двете така важни за всеки от нас области на житейска реализация. Много често в този период професионалните ангажименти и липсата на достатъчно време за хората които обичаме стават причина за конфликти и недоразумения с тях. От друга страна именно проблемите в личния живот пречат на адекватното ни присъствие в професионалния. Така можем да се окажем в патова ситуация на конфликт както с брачния партньор да речем, така и с шефа или друга авторитетна фигура пред която се налага да доказваме лични качества и професионализъм. Предвид това че и Слънцето се среща със Сатурн веднага след Венера, можем да бъдем сигурни, че авторитетните фигури ще бъдат много по взискателни и критични пред настоящата седмица и не биха си затворили очите дори пред дребни пропуски и случайни прояви на безотговорност. Затова постъпвайте внимателно и не рискувайте да нарушавате установените превила и норми по никакъв повод. надеждните и стабилно изградени взаимоотношения не са застрашени, напротив-те ще станат по устойчиви именно благодарение на проявеното разбиране и практическа подкрепа.

Малко утеха ни предлага Меркурий, чийто позитивен обмен с Нептун в началото на седмицата ще пробуди проницателността и интуицията и ще подхрани творческото ни въображение. Възможно е да ни върне и към ситуации от миналото с хора, теми и въпроси които са ни занимавали в края на септември. Сега мече ще ни бъде възможност да вникнем в мотивите и постъпките на другите, а сложни и заплетени ситуации ще получат своя естествен развой и ще намерят решение. За да се възползваме обаче пълноценно от тази тенденция се налага съзнателно да поддържаме бдителност и разсъдливост, тъй като обменът между Нептун и Меркурий може да ни изпрати за няколко дни в сферата на фантазиите и безхаберното безгрижие изцяло отнемайки ни възможността да забележим важни възможности и настъпващи промени в обективната реалност.

На всички пожелавам спокойна и успешна седмица, емоционален комфорт и топлина в душата!