Министърът на околната среда на Израел Амир Перес подава оставка

Свят

09-11-2014, 15:19

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Израел иска да ни помага за бежанците

Причината за решението му са разногласия с премиера Бенямин Нетняху

Министърът на околната среда на Израел Амир Перес подава оставка. Причината е разногласия с премиера Бенямин Нетняху, информира Франс прес, цитирана от БГНЕС. Амир Перес информира за намерението си да подаде оставка на днешното съвещание на правителството, като подчерта, че страната преживява трус в дипломатическата, социалната и финансовата сфера, посочи неговият говорител. Вместо да търси решения Нетаняху търси виновни, изтъкна говорителят, като уточни, че Амир Перес е взел решението да напусне правителството заради несъгласие с проектобюджета за 2015 г., който определя като антисоциален.

Перес, който е бивш министър на отбраната, критикува отказа на премиера Нетаняху да води преговори с палестинците. Според коментатори, на които се позовава АФП, оставката на Амир Перес може да е предвестник на евентуално разпадане на правителството, последвано догодина от предсрочни избори.

В началото на месеца оставка подаде министърът на вътрешните работи Гидеон Саар от партията на Бенямин Нетаняху Ликуд – официално по лични причини.