Близнаците пианисти Хасан и Ибрахим: От Малта ще се върнем като герои

От момента, в който “Планетата на децата” се появи в предварителните класации в интернет и ги оглави, те непрекъснато следят движението на песента

Преди 2 г. музикалната педагожка на 10-годишните пианисти от Шумен - близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, дала идеята двамата да си пуснат дълги коси. “Вие ще бъдете музиканти, а тази професия изисква да сте артистични”, казала Маринела Маринова.

“Веднага се съгласих, а в нашата къща, щом аз се съглася, съгласни са всички”, смее се бащата на момчетата Дениз Игнатов. По призвание той също е музикант, но професията му е да спасява хора. Работи като фелдшер в Бърза помощ в Каолиново. Дори след 48-часово дежурство винаги е в Шумен при синовете си Хасан и Ибравим и каките им, също близначки, 17-годишните Мерлин и Нермин.

След съвета на Маринела Маринова момчетата веят дълги коси. Имат си гребенче - казват, че било късметлийско. Вече е останало половина, но само с него бащата ги
реши преди концерт. То винаги е в пътната им чанта.

Ще го носят и в Малта, където на 15 ноември в столицата Ла Валета талантливата Крисия Тодорова и пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови ще представят България на музикалния конкурс “Детска Евровизия 2014”.

 

 

Целия текст четете ТУК