Бумът на раковите заболявания провокиран от ГМО

Животът

09-11-2014, 00:41

Снимка:

Красимира Димитрова

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГМО-то не е доказано вредно, а ползите са обещаващи

Внимание! ГМО храни заливат пазара ни

Над 100 000 тона ГМО изяждат българите за година

100 хиляди тона генномодифицирана соя изяждат българите за една година. Тя се внася за нуждите на хранителната промишленост у нас. Така за 12 месеца българите консумират 100 000 тона ГМО под формата на вафли, салами, кайма, кренвирши и много други продукти. Вредната соя се прави в специални лабораторни условия, а често се използва и за храна на животни.

Едни от последните данни в областта доказват, че разрешителни за употреба на ГМО се издават на компаниите след много кратка оценка на ефекта върху здравето - само 90 дни. Експертите са убедени, че тестовете на генномодифицирани храни трябва да се правят поне на всеки две години. Данните на учените сочат, че изкуствено създадената храна е изключително токсична.

Официално българите консумират генномодифицирани продукти от 2007 г. насам. Това е една от причините през последните 5 години у нас да има бум на раковите заболявания, диабета, на заболяванията с имунна недостатъчност, на алергиите, безплодието, устойчивостта на болестите към антибиотици,  пише vsekiden.bg.

Генномодифицирана съставка има в колбасите, в шоколада с лецитин от геннопроменени соеви зърна, във витамините „Центрум", в разтворимите супи има нишесте ГМО, в захарната тръстика и цвекло, а оттам в захарта и в множество сладкиши. Но генномодифицираните соя и царевица днес са най-големите отрови, които ядем. Пуканките и царевичното брашно - също.