Си Ен Ен съобщи за "убития Обама" (видео)

Редактори сбъркали буквите в титрите към предаването

Американската телевизия Си Ен Ен (CNN) по погрешка съобщи за „убития“ Обама в титрите към предаване за бойците от специалните служби към Военноморските сили на САЩ, осъществили операцията по ликвидирането на Осама бин Ладен.

Редакторите вероятно са допуснали грешката, тъй като двете имена – на американския президент и на бившия лидер на „Ал Кайда“, се различават само по една буква. Сюжетът в течение на минути е съпровождан с титрите „Морският тюлен, който заяви, че е застрелял Обама, сам се оказа под огъня (на критиката – б.ред.)", преди служителите да се усетят и да заменят "Обама" с "Бин Ладен", пише "Бизнес Инсайдър"

Гафът станал в програмата OutFront, водена от журналистката Ерин Барнет. "Току-що уволниха някого. Бог да му е на помощ", написа в Туитър нейната колежка Кейтлин Маккинли. Видео със сгрешените титри веднага се появи в YouTube.

На 6 ноември екс военният Робт О'Нийл заяви пред британския вестник „Дейли Мейл“, че именно той е ликвидирал лидера на терористичната групировка през 2011 г., но изявленията му бяха оспорени, а от американското военно командване го обвиниха в нарушаване на „етичния кодекс“ на „тюлените“.