Исмаилов подкрепи идеята за коледни добавки за пенсионерите

Сред спешните задачи, с които трябва да се заеме властта, е актуализацията на бюджета

За програмната декларация относно ключовите приоритети за формиране на стабилно правителство е важно да има колкото се може по-широка подкрепа, защото нещата, които там са изписани, представляват една пътна карта и управленска програма. 

Сега има нов и различен подход, в изработването на който ще участват доста партии с не малки политически различия, това заяви пред „Дарик" лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство" в Реформаторския блок Корман Исмаилов.

Той обясни, че от Реформаторския блок са много отдадени, дори малко изостават със законодателната дейност, защото са ангажирани в процесите на структурирането на властта.

Сред спешните задачи, с които трябва да се заеме властта, е актуализацията на бюджета, заяви Исмаилов и допълни, че тя е неизбежна.

„Очакваме още утре или в други ден новият министър на финансите да излезе с решение. Много се сгъстява графика и дали ще издържат системите", поясни Исмаилов и допълни, че подкрепят идеята за коледни добавки за пенсионерите.

„Пенсионерите заслужават всичко. Каквото и да се направи, все ще е малко. Но трябва да се имат предвид възможностите на държавата", коментира Исмаилов.

По повод структурни промени, лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство" заяви, че има съгласие за връщане на ГДБОП от ДАНС в МВР, както и е поставен въпросът за обединение на НАП и Митници.