Километрични опашки пред ГКПП "Лесово"

От Агенция Митници обясняват това със засиления контрол; чакащите подозират, че това е в отговор на акциата на ДАНС отпреди седмица

Над 10-километрова е колоната от ТИР-ове на турска територия преди граничен пункт „Лесово”. Някои от шофьорите, между които и много българи, чакат 3-4 дни, за да преминат границата, съобщи в репортаж bTV.

На българска територия всичко изглежда нормално. От другата страна на границата обаче краят на опашката не се вижда.

„Колегите преди мен се бяха наредили на седмия километър, когато са дошли предишната вечер, и минаха преди 3 часа – 60 часа престой на границата. Турските митничари си работят, българските – не”, коментира Илин Петров.

От българската страна всеки камион минавал през скенер, което бавело колоната с часове, твърдят шофьори. Чакащите имат обяснение – акцията на ДАНС преди седмица.

„Такива са ни съмненията, това мислим с колегите. Поради причината, че са ги хванали заради рушветите и сега си го изкарват на нас, шофьорите, защото сме единствената жертва. Няма на кого да си изкарат”, коментира Илин.

„Разни слухове се носят, че нашите митничари не работят. Явно има нещо, свързано с миналата седмица и по някакъв начин си го изкарват на нас. От цялата работа страдаме ние”, казва и друг чакащ пътник, Красимир Стоев.

Тези, които вече са минали границата, са на същото мнение – че става дума за „отмъщение” за това, което се е случило миналата събота срещу неделя.

От Агенция „Митници” твърдят, че на ГКПП „Лесово” няма технически проблем, а отстранените от работа митничари са заменени с други. Обясняват опашките със засилен митнически контрол.