Германски радикали искат да бутнат оградата ни с Турция (видео)

За това алармира Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки, евродепутат и заместник-председател на ВМРО, е изпратил сигнал до министъра на вътрешните работи и до комисар Младен Маринов от СДВР във връзка с подготвян опит за демонтиране на защитното съоръжение на българо-турската граница.

От седмици леви радикални групи от Германия организират акция, която ще се опита да наруши целостта на защитните съоръжения на българо-турската и гръцко-турската граница. Акцията е под надслов „ERSTER EUROPÄISCHER MAUERFALL" („Първо европейско падане на стената"). Планирано е тази група или групи вечерта на 7 ноември или рано сутринта на 8 ноември да навлезе в България през ГКПП - Калотина.

Целта на крайно левите елементи е по този начин да се противопоставят на изграждането и поддържането на защитни гранични съоръжения за противодействие на нелегалната имиграция.

В сигнала си заместник-председателят на ВМРО пише:

„Предвид факта, че това са крайно леви групи, известни в Западна Европа с радикалните си прояви, включително употреба на насилие, вандализъм, едро хулиганство, моля да проверите изнесената информация. Недопустимо е частни лица и организации да извършват нарушение на целостта на защитното съоръжение - нещо, което по нашия Наказателен кодекс може да бъде квалифицирано като рушене на държавна собственост.

Моля да проверите информация и в случай, че действително такива групи се отправят към България и навлязат на наша територия, следва да бъдат предприети всички мерки, за да не бъде допуснато посегателство над държавна собственост и нарушение на обществения ред. Заострям вниманието Ви над факта, че това се извършва като координирана и организирана акция, включително чрез разпространение на инструкции какви инструменти и по какъв начин се разрушава подобно преградно съоръжение. Провежда се и акция по набиране на средства за финансиране на тази дейност, като е обещано, че срещу определена сума дарителят ще получи и части от оградата".

В допълнение Ангел Джамбазки заявява: „Няма да допуснем тълпа от крайно леви анархисти да дойдат тук и да рушат оградата. Ако това може да се допусне в Германия, то в България няма как да се случи. Надявам се, че МВР ще реагира незабавно и тези вандали ще бъдат профилактирани".