Вътрешният министър: Законът за МВР трябва да бъде променен

МВР обновява автопарка с 1000 нови автомобила

"Ще разчитам на парламентарна подкрепа за промяна на Закона за МВР. Бях един от основните негови критици при приемането и смятам, че той трябва да бъде променен, тъй като не е добър, внася дисбаланс, разроява някои служби и прави по-трудно управляема системата”, заяви новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков при приемането на властта от служебния министър Йордан Бакалов, съобщи Нова телевизия.

Вучков обеща, че няма да има политизиране на системата на МВР и ще има ясно разграничени между политическото и професионалното ръководство, като помоли за поне една седмица толеранс преди да обяви своите планове за промени.

Служебният министър Йордан Бакалов заяви, че екипът му е изготвил и изпратил в Министерство на финансите документите за поетапна подмяна на автомобилите и автопарка на МВР. 

"Надявам се тази позиция да се продължи, защото автопаркът на МВР не е в добро състояние", каза Бакалов. Той обясни, че става дума за 1000 нови автомобила, като все още не е ясно каква е стойността и марката на автомобилите. 

"Съставът се поумори от тези непрекъснати ежегодни реформи. Самият факт, че за две години имаме пет правителства и петима министри показва, че е необходимо поне ние като наследници да проявяваме поне елементарна последователност", каза Вучков.