Христо Иванов: Вярвам, че в сектор "Правосъдие" имаме шанс за крачка напред

Политика

07-11-2014, 19:37

Снимка:

Нова телевизия

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Христо Иванов: Страната трябва да се готви за критични доклади и от новата ЕК

Министър Иванов посочи, че дискусията с ВСС и магистратите по стратегията остава водеща тема в програмата му през следващите няколко месеца

"Основният ми приоритет остава работата по Стратегията за съдебна реформа. Тя трябва да бъде превърната в окончателна политическа цел”, заяви министърът на правосъдието Христо Иванов след церемонията по встъпване в длъжност на новия кабинет.

"Мога да кажа, че започвам с умерен оптимизъм, иначе не бих останал. За мен това решение беше изключително трудно, но го взех само, защото мисля, че в сектор „Правосъдие” имаме шанс за крачка напред”, заяви министър Иванов, цитиран от Нова телевизия.

По думите му след трите месеца, в които е бил служебен министър, политически сериозните реформи в правосъдието стават неизбежен императив и всички ключови играчи разбират това. Министър Иванов посочи още, че дискусията с ВСС и магистратите по стратегията остава водеща тема в програмата му през следващите няколко месеца.

Той отбеляза, че друг приоритет за екипа му ще е детското правосъдие, във връзка с което вече се работи по поредица от законопроекти.
"Ще отворим и други теми, като юридическото образование“, поясни министър Иванов и допълни, че за разрешаване стоят и въпроси в областта на съдебното изпълнение.