Евростолицата се представи на ЮНЕСКО

Мисия Пловдив

07-11-2014, 14:58

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Иван Тотев беше сред официалните гости на световен форум в Окаяма

Кметът Иван Тотев и водената от него делегация от Община Пловдив бяха сред официалните гости на церемониято по откриването на Световната конференция на ЮНЕСКО за образование за устойчиво развитие, която се проведе в  Окаяма, съобщиха от пресцентъра на Общината. Това стана по покана на кмета на побратимения ни японски град Масао Омори, който е председател на организационния комитет на форума.

Управлението и жителите на град Окаяма дават своята пълна подкрепа на това събитие и работят за глобално развитие чрез образовани, заяви в речта си Масао Омори.  През следващата седмица 1400 участници от 85 страни ще отчетат постигнатото, ще споделят добри практики от цял свят при определянето на нови и важни подходи към образованието, както и ще набележат ключови области за бъдещи действия.

След края на официалната церемония Иван Тотев се срещна с един от специалните гости на форума – осмият генерален директор на ЮНЕСКО и първият азиатец на тази важна позиция до 2009 г. доктор Коиччиро Матцура, който в момента оглавява няколко неправителствени организации.