Жозеф Дол: Борисов поема огромна отговорност

ГЕРБ и Реформаторският блок ще обединят усилията си за един проевропейски кабинет

Президентът на Европейската народна партия Жозеф Дол приветства формирането в България на новото правителство, оглавявано от Бойко Борисов от ГЕРБ, което беше утвърдено днес с 136 гласа „за“ и 97 „против“ от Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Искам да поздравя горещо Бойко Борисов за утвърждаването му за нов министър - председател на България и за формирането на правителствена коалиция с участието на ГЕРБ и Реформаторския блок, в който между другото, са интегрирани членките на ЕНП – СДС и ДСБ. На изборите, проведени през октомври, българските граждани възложиха на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов задачата за справяне с важните предизвикателства, пред които е изправена България, най-вече с икономическата криза”, заяви президентът на ЕНП.

„Днес българският парламент потвърди този мандат и Борисов поема огромната отговорност да е начело на това коалиционно правителство на малцинството в много важен момент за България. Той може да разчита на ЕНП и нашата пълна политическа подкрепа, за да се справи с тези предизвикателства.Убеден съм също, че ГЕРБ и Реформаторският блок ще обединят усилията си за едно проевропейско правителство, което ще придвижи необходимите реформи за устойчиво развитие на България. Очаквам с нетърпение да продължим да работим с Бойко Борисов и лично да го поздравя по време на следващата ни Среща на върха на ЕНП на 18 декември в Брюксел", заяви Дол.