Ужас! Мъж канибал в разградската болница

Нападнал друг пациент, ял от месото и пил от кръвта му

45-годишен психично болен мъж от Разград е нападнал и ял от друг пацент на разградската болница, вследствие на което той е починал, предаде Дарик.
Инцидентът е станал тази нощ в психиатричното отделение на разградската болница, потвърди директорът на лечебното заведение д-р Гечо Жеков.

Двамата мъже били в една стая, която пък била една от малкото в болницата, които нямат видеонаблюдение. Разградчанинът нападнал 58-годишния мъж от съседното легло и изгризал сънната му артерия, ял и от месото по тялото му и пил кръв. След това започнал да блъска по вратата и когато пристигнали санитарите, избягал от отделението.
Д-р Жеков заяви, че е извършена вътрешна проверка на отделението и нарушения не са установени.

Мъжът-канибал е с диагноза шизофрения. Преди дни се върнал от лечение в клиниката в Бяла. Пиел си редовно лекарствата, досега не е бил проявявал агресия.
От полицията и прокуратурата в Разград до момента не са оповестили информация за жестокото убийство.

Образувано е досъдебно производство за жестокото убийство в МБАЛ – Разград, съобщиха от пресцентъра на Окръжната прокуратура в Разград.
Между 03.30 ч. и 04:00 ч. тази сутрин психично болният 45-годишен Туран Сюлейман нападна друг пациент и го уби по особено жесток начин. Убийството е извършено чрез прегризване гърлото на жертвата и изтръгване на гръкляна, след което е изял лицевите му части. Това се случи в психиатричното отделение към МБАЛ – Разград.
След деянието Сюлейман е напуснал болничното заведение и се е отправил с такси към дома си, където е задържан от органите на МВР. Образувано е досъдебно производство от ОП – Разград за убийство.

До момента са извършени оглед на местопроизшествието, освидетелстване на извършителя, разпитани са 7 свидетели. Назначена е съдебно-психиатрична експертиза. След изготвяне на заключението на вещите лица, което се очаква до края на деня, ще се прецени дали Сюлейман е наказателноотговорно лице. Ако се установи, че е необходимо да се проведе допълнително изследване, Окръжна прокуратура - Разград ще поиска неговото настаняване за изследване в психиатрично заведение към Затвора – град Ловеч.