Цветан Цветанов: Тази коалиция е коалиция на стабилността

В 43 НС ще има много повече работа, отколкото във всички парламенти досега

Смятам, че тази коалиция е коалиция на стабилността и проевропейският път за България. Това, което днес ще бъде направено в 43-тото Народно събрание е българското правителство да получи необходимата парламентарна подкрепа, за да може да осъществи своите управленски намерения. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

На въпрос залагат ли ГЕРБ на стабилност той заяви: „За първи път в българската история от 1989 година се прави подобен формат на разговори, за да може всичките парламентарно представени партии да могат да бъдат убедени, че поемайки отговорността да участват в едно такова правителство, всеки един участва със своята принципна позиция и въпреки различията ние сме обединили усилията да постигнем едно стабилно правителство и да можем действително да бъдем взаимно полезни за България. Разбира се, с опозицията, която ще бъде в българския парламент да можем действително да формираме правилните политики и да можем да имаме правилните резултати.

„В парламента ще има много повече работа, отколкото във всички парламенти досега. При тази сложна конфигурация при съставянето на правителство, оставането на политически лидери като Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Радан Кънев, Атанас Атанасов, Михаил Миков, Лютви Местан – това са хора, които са основни двигатели в парламентарната дейност“, категоричен беше Цветан Цветанов.