Фил Ръд от AC/DC поръчал 2 убийства

Не се уточнява кои са били мишените на поръчката

Барабанистът на AC/DC Фил Ръд е арестуван в Нова Зеландия. Той е обвинен в опит да поръча убийство, заплахи за убийство и притежание на наркотици, предаде trud.bg.

Размирникът на AC/DC и единственият останал австралиец в оригинално австралийската банда се яви в сряда пред съда в Тауранга. Домът на 60-годишния Ръд в Норт Айлънд беше претърсен за веществени доказателства. При обиска е открита и дрогата - метамфетамини и марихуана. Пред съдията Ръд се яви без обувки и през цялото време остана безмълвен, пише в. “Ню Зийлънд херълд”. Той пристигна в последен модел мерцедес седан. Освободен е под гаранция до 27 ноември, когато трябва отново да се яви на дело. Дотогава трябва да остане в Тауранга.

На 25 и 26 септември той се опитал да ангажира наемни убийци, които да ликвидират двама души, става ясно от съдебните преписки. Не се уточнява кои са били мишените на поръчката.

На 26 септември Фил заплашил трети човек с убийство, сочи жалба, внесена срещу барабаниста.

Новината за обвинението срещу Ръд идва дни преди представянето на новия албум на AC/DC Rock or Bust на 2 декември. На 23 ноември той трябваше да бъде представен в Нови Южен Уелс. През октомври беше пуснат първият сингъл от него - парчето Play Ball. Ръд не участва в една от последните фотосесии на бандата и в двата нови видеоклипа “по семейни причини”, обясни вокалистът Брайън Джонсън.

Ръд се присъединява към AC/DC през 1975 г. и напуска заради прекомерна употреба на наркотици и психически проблеми през 1983 г. През 1994 г. се връща в бандата. Той беше в София на концерта им през април 2010 г.