ГЕРБ и АБВ подписаха споразумение за партньорство

България над всичко, заяви Борисов, програмната декларация е добър документ, посочи Първанов

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на АБВ Георги Първанов подписаха споразумение за партньорство. България над всичко, коментира решението за подписания докувент Борисов. Той обясни, че ако резултатите от изборите са били различни, ситуацията също е щяла да бъде различна.
Бойко Борисов благодари на АБВ и лично на Георги Първанов за проведените разговори в рамките на консултациите и за подкрепата, която от партията декларират към ГЕРБ.
Европейските ни партньори казват за Ивайло Калфин, че е един от най-добрите експерти в политическия спектър на Европа през последните години, посочи Борисов.
С този документ ние поемаме ангажимента да подркрепяме програмната декларация, която беше изготвена с активното участие и на нашия преговорен екип, заяви Георги Първанов.
Това е един от добрите програмни документи за последните години, заяви той.
В тази програмна декларация са отразени голяма част от нашите предложения, може би около 40 в различни сфери -  изборното законодателство, социалната политика и много други.
Фактът, че подписваме споразумение за партньорство показва, че ние сме в по-различна позиция от Реформаторския блок.
АБВ си запазва правото да остоява позиците си, когато те не са залегнали в този документ.
Но всяка различна позиция ще бъде остоявана тогава,  когато сме изчерпали възможностите на диалога, каза още Георги Първанов.