Томислав Дончев: ГЕРБ и Реформаторският блок ще направят съвместно правителство

Кънев: Налице е съгласие за съставяне на правителство

Коалицията, която се подготвя се състои от ГЕРБ и Реформаторския блок. Това заяви на брифинг Томислав Дончев от ГЕРБ след продължилите над 7 часа преговори в парламента, предаде „Фокус”. 

„Това, което коментираме в момента, е на база за търсене на по-широка парламентарна подкрепа”, допълни Дончев. „Имаме още един партньор. Дали би могло да има още един, ще го научим утре”, заяви той. 

„След няколко часа преговори текста на програмната декларация и да бъде подкрепен от повече от две политически сили, е на лице. Сред изключително тежки преговори, разговори и детайли, тази вечер имаме дозата съгласие, която предполага, че утре сутринта, когато официалния текст на декларацията бъде публикуван, може да бъде подкрепен от три или четири партии”, увери Дончев.

„На лице е достатъчно съгласие, както да се сформира правителство, така и то да има своята програма”, заяви пък съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.

„Убеден съм, че в настоящето НС това е пътят към най-добрия възможен компромис и най-добрите рамки на управление“, допълни Радан Кънев.

От своя страна съпредседателят на „Патриотичният фронт НФСБ – ВМРО” Валери Симеонов заяви, че интересите на България били поставени над партийните.

„ В тази нова за България форма на договаряне дава вече първите си резултати. Ще бъда много по-доволен, ако след една година се поздравим с резултати и в това отношение изразявам оптимизъм, че когато се поставят интересите на България над партийните, резултати ще има”, заяви Валери Симеонов.