Малина Крумова: Подготвя се закон за управление на евросредствата

Зависи от много фактори кога точно законът ще влезе в парламента

Подготвя се закон за управление на евросредствата. Това каза Малина Крумова съветник на Илияна Цанова, вицепремиер по еврофондовете по време на шестата национална среща на евроекспертите от общините, предаде „Фокус“.

„На този етап с развитието на програмния период и приближаването на неговия край, с всички проблеми, които сега осъзнаваме, става ясно, че регулирането на тази система за управление на европейските средства на ниво закон е изключително необходимо“, заяви Крумова.

Тя добави, че зависи от много фактори кога точно законът ще влезе в парламента. Крумова обясни, че такъв закон се подготвя, но все още не е готов и за сега е на ранен етап. По думите й амбицията е да бъдат подготвени и взети решения по съществените въпроси, които стоят преди разписването на самите текстове на проектите.

„Беше важно да се реши дали трябва да се премине от настоящите гражданско-правни отношения, които стоят между управляващите органи и бенефициентите, към административно-правни отношения”, заяви тя и допълни, че от закона следва да бъде урегулиран процесът, както и предоставянето на финансова помощ по проектите.