Полската църква скочи срещу голи модели на ковчези

Свят

05-11-2014, 18:01

Снимка:

kajgana.com

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Забраняват ковчези на публични места

Мистерията на движещите се ковчези?

Жените позирали за календар на погребална агенция

Календар с голи модели, позиращи върху ковчези, отново разгневи полската католическа църква, пише сайтът Ориндж нюз, предаде БТА.

Погребалната къща „Лиднер" избра богохулното съчетание и за промоцията си през 2015 година. Календарът й за следващата година съдържа 12 голи черно-бели снимки на дами, позиращи върху фирмените ковчези. 

С подобен сюжет бе и този от 2014 година. Ноемврийската страница на новото издание изобразява брюнетка, която е яхнала ковчег, чийто капак е отворен наполовина. Месец март е илюстриран с гола дама, „опакована” с панделка, заедно с ковчега. 

Това е поредният рекламен проект на фирмата на Збигнев Лиднер, който скандализира полското духовенство. Той определи календарите като "неуместни". 

Католическата църква е на мнение, че човешката кончина изисква по-уважително отношение и не трябва в никакъв случай да се смесва с еротизма. 

Но Збигнев Лиднер е на друго мнение. Според него не трябва да възприемаме ковчега като свещен предмет. "Той е част от мебилировката, трудоемък продукт, последното легло, в което човек може да заспи!".