Убиха и изгориха телата на семейство християни в Пакистан

Съпрузите били обвинени в светотатство

Полицията в Пакистан извърши десетки арести, след като тълпа преби до смърт двама съпрузи християни и изгори труповете им по обвинение, че са осквернили Корана, предаде 24chasa.bg, по данни на Ройтерс.

Светотатството се смята за сериозно престъпление в консервативното мюсюлманско общество в Пакистан и понякога извършителите биват линчувани на място, обяснява агенцията.

Поредният такъв инцидент е станал в село в провинция Пенджаб вчера, когато местен духовник призовал по високоговорителите от джамията да бъдат наказани двамата християни, защото били изгорили няколко страници от свещената книга на исляма, казаха от полицията. После пред къщата на 32- годишния Шехзад Маних и жена му Шама се събрала тълпа. Набедените били измъкнати навън, пребити до смърт, а телата им - хвърлени в пещ на тухларната фабрика, където работели двамата съпрузи.

Полицията съобщи, че 44 души са арестувани по случая, който според нея не е дело на екстрамистка групировка, а се дължи само на призивите на местния молла.