Николина Ангелкова: Не се обсъжда увеличаване цената на билетите за БДЖ

Политика

04-11-2014, 14:11

Снимка:

novanews.bg

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Николина Ангелкова: ЕК вярва в значимостта на автомагистрала „Хемус“ за България

Новият график за движение на влаковете се очаква да влезе в сила през месец декември, допълни тя

До края на следващата година около 1 млрд. и 400 млн. лева следва да бъдат усвоени по програмата. Нямаме загуба на средства до края на 2014 година. Това коментира пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, по време на посещението на фотоизложба: „Оперативна програма Транспорт 2007-2013 в кадри“, предаде „Фокус“. На въпрос дали се очаква увеличение на цените на билетите в БДЖ, Ангелкова заяви, че темата за увеличение на цените не се коментира.

„В момента да дневен ред е графикът за движение на влаковете, който обсъждаме с БДЖ и НКЖИ. Тема, свързана с увеличаване на цените на БДЖ на билетите не е на дневен ред. Новият график за движение на влаковете се очаква да влезе в сила през месец декември“, заяви Ангелкова. Тя допълни, че детайлите, ще бъдат представени,когато се уточнят, понеже всяка година графикът за движение на влаковете се актуализира.

Фотоизложбата "Оперативна програма Транспорт 2007-2013 в кадри“е свързана с публичността на изпълнението на програмата. Повече от 80 картиниилюстрират изпълнението на големите инфраструктурни проекти по ОП "Транспорт 2007-2013.