Гроздан Караджов: Вече сме в просрочие по отношение на приемането на новия бюджет

Казусът „КТБ“ не влияе на актуализацията, смята депутатът

Забавянето на актуализацията на бюджета вече подлага на съмнение функционирането на жизнено важни социални системи. Вече сме в просрочие по отношение на приемането на новия бюджет. Това заявив „Преди всички“ по БНР депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов.

Знаем, че служебното правителство може да го внесе, проблемът идва оттам, че двата бюджета са като скачени съдове. Първо, трябва да бъде направена актуализацията и после да се заседава за новия бюджет.

Не мисля, че въпросът с КТБ влияе на актуализацията. В нея има буфери, възможности за поемане на нов дълг. Тази актуализация ще регулира средствата, но те не се променят като величина.
По повод новото писмо с предложение за оздравяване на КТБ, Караджов каза: Твърде хубаво, за да бъде истина. В писмото пише, че ще предложат формула за намиране на 2 милиарда. Трябва да видим как ще се случи това. Когато някой се интересува от оздравяване – той трябва да започне с офертата си. В тези пазари на милиардите сериозните играчи се познават. Звучи наивно някой с писмо да ви уведомява, че ще сложи 2 милиарда.