Очаква се ГЕРБ и РБ да приемат програмна декларация за управление

Борисов и Кънев започнаха деня с разговор, и двамата готови за премиер

Очаква се  днес ГЕРБ и Реформаторският блок да продължат преговорите, като окончателно бъде одобрена програмната декларация за бъдещото управление. След подписването й разговорите ще продължат около разпределението на министерски постове и начина, по който ще се носи отговорност в бъдещата коалиция.
Програмната декларация се предвижда да бъде изпратена на Патриотичния фронт и АБВ.

Лидерите на партиите, които почти сигурно ще управляват заедно - Бойко Борисов и Радан Кънев, са се чули тази сутрин, писа 24 часа.

"Положението е повече от сериозно. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена", написа на стената си във фейсбук Кънев.
Възможно е, при ясно мнозинство и програма, Реформаторският блок да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател, включително Борисов. В същото време Кънев би приел също да е министър-председател, но само при ясна подкрепа на политическия съюз и на семейството си.