Маргарита Попова: Дисбалансът в развитието на регионите е катастрофален

Вицепрезидентът посочи, че всички обвиняват младите, които напускат България

Дисбалансът в развитието на регионите в страната е катастрофален. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Маргарита Попова часове преди официалното откриване на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми в санаторно – оздравителен комплекс „Камчия” край Варна, предаде „Фокус”.

Вицепрезидентът посочи, че обикновено, когато се говори за демографска криза, всички обвиняват младите, които напускат България. „Толкова дисбалансирано са развити регионите в нашето отечество, че няма как да не вървим към истинска демографска катастрофа, ако продължаваме така по този начин”, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова. 

Тя допълни, че като средна по големина, държавата ни, не може по такъв начин да се отнася към регионите, които изостават. Вицепрезидентът изтъкна, че във всеки регион има нещо специфично, което трябва и може да бъде развито. 

„Иска много време, но за това говоря за такт, старание, умения, просветеност и държавническа грижа. Всички очакват това от моите колеги, които до дни Дай Боже да поемат властта. Много е важно как ще тръгнат в началото и затова съм умерен оптимист”, заяви вицепрезидентът Попова.