Каракачанов: Готов съм да взема мандата (обновена)

Консултациите с президента приключили, след като разбрали за запалилата се жена

Красимир Каракачанов е готов да вземе третия мандат и да предложи работещ и професионален кабинет, ако първите две партии не успеят. Това обяви самият той след края на консултациите при президента Росен Плевнелиев, предаде TV7.

„Два часа разговаряхме по основните приоритети, които ние сме предложили за една бъдеща програма за управление. Мога да кажа, че разговорът беше много конструктивен. Президентът си беше направил труда да прочете нашата програма и констатира някои точки от програмата, които съвпадат с неговите виждания, по отношение на средния и дребния бизнес, на ревизията в енергетиката”, обясни Каракачанов.

По думите му накрая на срещата са разбрали за инцидента със запалилата се жена пред президентството. „Това съкрати времето на срещата”, допълни той. Красимир Каракачанов посочи, че след като са разбрали са говорили за това какво предизвиква хората да се самозапалват.

Според него причина за това е сегашния политически модел. „Не може поредните или следващите управляващи да бъдат толкова безчувствени към проблемите на хората свързани със социалната сфера, безработицата, ниското заплащане, лошото здравеопазване, емиграцията на младите. Общата констатация е, че така повече не може да продължава”, заяви той.

Каракачанов посочи още, че не са получавали програмата от ГЕРБ и Реформаторския блок. „Надяваме се да я видим, защото и на нас ни е любопитно за какво става дума, за да може да преценим до колко то съвпада с нашите виждания”, обясни той.

„Не сме претендирали за никакви министерства. Политическото участие на нашите лидери във властта не е от значение. За нас е важно да има програма за управление на следващото българско правителство, да бъдат очертани ясните приоритети пред нацията и да има програма за управление. Не е важно дали котката е черна или бяла, а дали лови мишки. Дали аз ще бъда министър е най-малкото, което има значение за бъдещото управление на България”, допълни още Каракачанов.