Реформаторите имали достатъчно кадри за бъдещо правителство

Зеленогорски настоява да разделят Министерство на икономиката и енергетиката на три

Логично е голямото Министерство на икономиката и енергетиката да се раздели, заяви Найден Зеленогорски преди да влезе в Народното събрание, където Парламентарната група на Реформаторския блок се събира, за да обсъди окончателно политическата декларация, която трябва да бъде приета заедно с ГЕРБ.

По думите му е логично да се обособят три отделни министерства - съответно на икономиката, на енергетиката и на туризма.

По отношение на целта на днешната сбирка на реформаторите, той обясни, че ще се обсъжда последният вариант на политическата декларация, до който вчера след дълги преговори стигнаха ГЕРБ и реформаторите.

Освен нея обаче Зеленогорски загатна, че ще се коментира и структурата на Министерския съвет. Той бе категоричен, че спрягането на имена от Реформаторския блок, включително и неговото име, е спекулация.

Иначе той самият не е мислил дали би приел министерски пост. Зеленогорски бе категоричен, че до момента не са обсъждани конкретни имена, но по думите му РБ има достатъчно експерти, които могат да се справят с поставените цели.

Той посочи важните за него неща, свързани с обезлюдяването с райони като Северозападния и Североизточния, като по думите му е нормално и логично да се акцентира на това.