Украйна алармира за „интензивно" придвижване на бойна техника от Русия (видео)

Украинските военни съобщиха за „интензивно" придвижване на войници и бойна техника от Русия към контролираните от сепаратистите райони в Източна Украйна, предаде „Франс прес", цитирана от News.bg.

„Има интензивно разгръщане на военна техника и военнослужещи на врага от територията на Руската федерация към територията, която временно се контролира от бунтовниците", каза военният говорител на Украйна Андрей Лисенко на брифинг в Киев.

В Донецк репортери на „Франс прес" са забелязали 20 камиона, някои от тях са били натоварени с противовъздушни системи, да се насочват към държаното от правителствените сили летище в града. Не е ясно обаче дали това са нови сили и подкрепления.

Няколко западни медийни източника информираха за голямо придвижване на войници до Донецк. Сайтовете sites buzzfeed.com и mashable.com отбелязват, че е регистрирана голяма военна колона. Те пишат, че между 30 и 40 камиона „Камаз" без номера са се насочили към Донецк. Те са били натоварени с противовъздушно оръжие, муниции, радарни системи и стрелково оръжие.

Видео в YouTube показва голяма колона с камиони, които бавно се придвижват. Съобщава се за около 60 камиона.

Припомняме, днес се провеждат избори в окупираните от сепаратистите райони.