Пиян учител нападна деца на Бузлуджа

Екскурзия до връх Бузлуджа на ученици от Девня завърши с инцидент

Случката е предизвикана от 48-годишния учител по история Венелин Янлъзов, а поводът е бой със снежни топки, който учителят решил да прекрати, съобщава БНР.

В последствие в Спешна помощ са откарани една ученичка и ръководителката на групата. Пред „Хоризонт“ доктор Апостол Терзиев -завеждащ филиала за Спешна медицинска помощ в Казанлък, който е прегледал момичето и учителката, твърди, че и двете са се нуждаели от успокоителни.

Хижарят Емил Караджов твърди, че не е бил свидетел на самия инцидент. Когато го извикали, видял в една от стаите учителката и осмокласничката, които лежали на едно легло и плачели. След обаждане на телефон 112 дошли полицаи, които извършили разпит на децата и учителите. В Спешния център на момичето и учителката са били дадени успокоителни. После цялата група си тръгнала за Девня, но с условие историкът да не пътува с тях в автобуса. Янлъзов е свален от Бузлуджа до гарата в Казанлък с такси. Пред журналисти той отрече да е удрял децата. По думите му, само ги подбутал, защото бил много ядосан, че играели шумно, а той си легнал в 5 часа сутринта, след като цяла нощ организирал дискотека на учениците. Той каза, че не е пил алкохол вечерта, както и предишната вечер. Хижарят обаче бе категоричен, че тогава лично му е сервирал две малки ракии.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна съобщи, че учениците от екскурзията на Бузлуджа са добре и в момента пътуват с автобус към морската столица. Според придружаващата учителка, в групата няма бити деца. По-рано беше съобщено, че другият учител е нападнал деца и дори е имало намеса на Спешна помощ. Учителят, предизвикал инцидента, се прибира с влак. Предстои изясняване на обстоятелствата.