Вестниците в неделя, 2 ноември

Най-доброто от печата

02-11-2014, 08:29

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Катаджийски хайки от понеделник за чистачки и парно


"Труд"
Неработещи чистачки, изгорели крушки на фаровете, неизправни отоплителни системи в купето и на прозорците, гуми с изтрит грайфер. За такива технически неизправности катаджиите ще спират колите от движение до отстраняването им. На шофьорите ще се налагат глоби по 30 и по 50 лв. В случай че повредите създават опасност от катастрофа, санкцията може да скочи до 150 лв.
От понеделник полицаите от КАТ в цялата страна започват акцията “Зима” - масови проверки дали автомобилите са подготвени за студентите месеци. Хайките, в които ще участват и инспектори от ДАИ, ще се правят по т.нар. холандски метод. При него ченгетата отбиват встрани от пътя и проверяват по 10-15 автомобила едновременно.


Консултациите ГЕРБ - Реформаторски блок: Разделят на три мегаминистерство, умуват за шеф на администрацията
„Труд"
Мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма да се раздели на три - това е една от идеите за нова структура на Министерския съвет, която ГЕРБ и Реформаторския блок обсъждат, научи "Труд". Предложението е на победителите в изборите, но и десните били склонни да го подкрепят.
Партиите от Реформаторския блок отдавна предлагат енергетиката и икономиката да са отделни ресори. Туристическият бранш настоява за свое ведомство.


Бойко Борисов се хванал за главата от претенциите на патриоти и реформатори
„24 часа"
"И Патриотичният фронт започна да извива ръцете на шефа. Поставили са му толкова изисквания, че той се хвана за главата и вече сериозно се замисля да върне мандата. Причината Бойко Борисов да се отдръпне от ПФ съвсем не е само позицията на Жозеф Дол."
Това разкриха пред "24 часа" отговорни фактори от ГЕРБ. Патриотите заявили в прав текст, че министерството на туризма трябва да отиде при Поли Карастоянова от ГОРД.


Депардийо на диета с джакузи
"Стандарт"
Президентски апартамент за звездата в Пловдив
Звездата на световното кино Жерар Депардийо влиза във форма преди снимките в село Калояново. Той е на сериозна диета в четиризвездния пловдивски хотел "Империал", собственост на семейството на кмета Иван Тотев. Снощи актьорът е похапнал няколко късчета пилешко филе с броколи в синьо сирене. Той е бил настанен в хотела лично от Тотев. Кметът го завел до президентския апартамент, който е оборудван с всички екстри. Депардийо ще се шири в няколко помещения с панорамен изглед, спалня с пухено легло и специална стая с джакузи. Водното блаженство помагало на актьора с руски паспорт да топи грамове и да релаксира. Официално посрещане готви и кметът на Калояново Александър Абрашев. Той ще разведе Депардийо из красивото село и ще го дари със специални традиционни за региона подаръци. Заедно с французина в хотел "Империал" е отседнала и неговата "снаха" във филма Деси Тенекеджиева.


Ценни книжа спасяват пари на болници в КТБ
„Стандарт"
Не всички пари на болници и общини в КТБ ще бъдат загубени, тъй като част от тях са гарантирани с ценни книжа. Това съобщи депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров пред "Дарик". По думите му отпадането на банковата тайна в КТБ не стига. "Който е искал да злоупотреби с кредит, не го е взел на свое име", убеден е Димитров. Според него първо трябва да станат ясни имената на забърканите в казуса, а после да им се търси отговорност. Ако това не се случи, на виновниците ще има хареса и могат да решат да повторят сценария с друга банка.


Смъртни заплахи и революция в Левски
"Новинар"
Навиват Сираков да поведе метежа срещу Батков
Напрежението в "Левски" взима заплашителни размери, като се стигна и до смъртни заплахи срещи финансовия директор Константин Баждеков. Както е ясно, всички фенски фракции поведоха открита война срещу собственика Тодор Батков, призовавайки го да продаде клуба.
В престрелките пък жертва падна и Баждеков, който предложи вечното дерби с ЦСКА да се върне на клубните стадиони, но с ограничена откъм бройка или изцяло липсваща гостуваща агитка. Това вбеси "сините" ултраси, които го заплашиха с бесило.
"Нека изкуфялото финансистче знае, че ако налудничавите му предложения някога се приемат и дербито по някакъв начин бъде оставено без публиката на ЛЕВСКИ, ще бъде обесен на центъра на стадиона!", бе краткото и зловещо послание на групировката South Division.


35 бона за писалката на Наполеон
"Монитор"
Писалка, посветена на Наполеон, се продава от софийски частен съдебен изпълнител срещу сумата от 35 000 лева. За двойно по-висока цена желаещите могат да купят и друга химикалка уникат. Вещите са пуснати на два търга с първоначални цени 33 750 и 42 300 лв.
Бирникът е публикувал в интернет и фотоси на уникалните писци. Единият е „Дюпон”, модел „Олимпио” - Франция.  Писалката е лимитирана серия, изработена за годишнината от поставянето на колоната на Плаз Вандом от Наполеон в Париж през 1810 год. Корпусът й е изработен от масивно 18-каратово розово злато, с тегло 32,80 грама.
Декорирана е с брилянти с общо 1,76 карата с качество. Писецът на писалката е от жълто злато 18 карата.


Евтиното такси отпътува завинаги
"Телеграф"
Евтиното такси, на което се радваха нашенците в последните години, вече отпътува към миналото. Причината е, че повечето кметски администрации вече са приели долна граница на цените, на които могат да се возят хора.Текстът за максималната цена бе въведен в законодателството през 2013 година с цел да се защити потребителят от превозвачите, които можеха да сервират на клиентите си и цени от 5 лева на километър. Минималната цена влезе в сила от 2014 година заради оплаквания от таксиметрови фирми от нелоялна конкуренция.
Новото положение обаче няма да се отрази на таксиметровите услуги в столицата, смятат хора от бранша. След проведените консултации между фирмите и превозвачите, са уточнени долните граници на цените – между 73 и 79 стотинки на километър при дневна тарифа и 83-90 стотинки при нощна тарифа.


Автокаското ще поскъпне до 10%
"Преса"
Цените на “Гражданска отговорност” остават без промяна
 Автокаското, което е една от най-масовите застраховки в България, ще поскъпне между 5 и 10% от следващата година. Причината е, че чуждите презастрахователни компании вдигат тарифите си заради щетите от големите природни бедствия през тази година, съобщи за „Преса“ шефът на Съвета на директорите на „Бул инс“ Петрозар Петков след срещата на брокери, застрахователи и презастрахователи в Германия.
По експертни оценки българските дружества ще изплатят над 100 млн. лв. обезщетения от градушката в София на 8 юли и още 50 млн. лв. заради наводненията. Голяма част от тези щети ще бъдат поети от чуждите презастрахователи, но от следващата година те ще вдигнат тарифите си заради повишения риск, което ще се отрази и на вътрешите цени.
В момента премията на „Ситроен С4“, който е застрахован за 8000 лв., е 400 лв. С повишението ще стане 440 лв.
Увеличението на тарифите ще се усети по-силно при скъпите возила. Каското на ново БМВ на цена 100 хил. лв. е около 5000 лв., но от Нова година ще бъде с 500 лв. повече.
„Гражданска отговорност“ обаче ще задържи цените си на досегашните нива - от 180 до 200 лв. за автомобил от 1800 кубика, макар че това не покрива разходите по застраховката.