Новото лице на Рене Зелуегър ѝ отне ролята на Бриджит Джоунс

Общество

01-11-2014, 21:36

Снимка:

youthhealthmag.com

Автор:

Лили Тодорова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рене Зелуегър опитала да се избави от етническите си черти

Ролята най-вероятно ще отиде при Рийз Уидърспун

Холивудската звезда Рене Зелуегър изгуби ролята си в третата част на поредицата "Бриджит Джоунс" - лентата, която я направи истинска звезда - заради радикалната промяна на лицето си, съобщава "Мирър", цитиран от "24 часа". Филмовите продуценти се опасявали, че неочакваната и шокираща смяна на външния ѝ вид ще отблъсне зрителите. Не защото звездата е погрозняла - напротив, някои я намират дори за по-привлекателна, а защото вече не прилича на себе си.
Говори се, че най-вероятно ролята ще бъде поверена на Рийз Уидърспун, на която босовете в Холивуд смятали да предложат 25 млн., за да качи необходимите килограми.45-годишната Рене се появи за първи път в новия си вид на 20 октомври на светско събитие, организирано от списание “Ел”, и всички ахнаха: “Това наистина ли е тя?” До такава степен цялостното ѝ излъчване бе различно. Някои издания дори я нарекоха “обезобразена”.

Най-поразяващата разлика бе във формата на очите ѝ. Според американския пластичен хирург Дейвид Алеси намесата е направила леко присвитите ѝ очи по-големи, а клепачите “по-леки” чрез т.нар. блефаропластика. Експертите смятат, че актрисата си е направила корекции и на бузите, както вероятно и лифтинг на лицето.
Веднага след обяснението какво е променила се заредиха и предположения защо го е направила.
Според скандинавския експерт Едуард Дътън тя се е подложила на естетична хирургия, за да изглежда “по-малко норвежка”. Нещо повече, професорът от университета в Улу, Финландия, заяви, че актрисата проявява синдрома “Майкъл Джексън”. Ученият смята, че знаменитата блондинка проявява същите психически смущения като покойния Крал на попа, който избели лицето си, за да се отдалечи от корените си.

Според версията на Дътън Рене Зелуегър е решила да скрие принадлежността си към малки народности. По баща актрисата е швейцарка, но по майчина линия (майка ѝ е родена в Норвегия) е смесица от лапландските етнически групи квен и сами. Те населяват Норвегия, Швеция, Финландия и физически се отличават с присвитите си и леко дръпнати очи. Това генетично наследство правело външността на актрисата недостатъчно европейска и по-източна. Именно несъответствието на лицето ѝ с холивудските стандарти я подтикнало да се реши на пластична операция, смята Дътън.Професорът изразява съжаление, че Рене не е издържала на натиска на общоприетите стандарти за красота и е загубила своя северен чар. Ако клюката за отнетата роля на Бриджит Джоунс се окаже вярна, тя по жесток начин ще опровергае обяснението, лансирано от приятели на Зелуегър, че е направила промяната, за да има повече роли в киното.