Родителите на изхвърленото бебе в Казанлък искат да го отгледат

Младите хора съжаляват, родителите им ги подкрепят

Двамата ученици от Казанлък, които захвърлиха бебето си след раждането, съжаляват за постъпката си. Това разказаха пред Нова ТВ родителите на 17-годишния баща Христо.
Изследвания категорично доказаха, че ученикът в 11 клас Христо и14-годишната Антония, която в момента е 9 клас, са родители на захвърленото бебе.
Новороденият Димитър, както го кръстиха социалните, в момента е настанен в приемно семейство.

Родителите на Христо обаче споделиха, че искат да върнат бебето в семейството си.
Христо разказава, че сам изродил бебето в дома на родилката Антония. По същото време майката на момичето била в съседната стая. Раждането станало бързо жената нищо не е успяла да чуе. Тя не е и подозирала за бременността на дъщеря си. Момичето е криело тялото си с широки дрехи, родителите на Христо предполагат, че е стягала корема си.
Младежите се страхували, но повече ги било страх от реакцията на родителите им и това била причината да не потърсят лекарска помощ.
Веднага след като бебето се родило, Христо го увил в жилетката си, поставил го в раницата си и го изнесъл.

Оставил го в един от входовете на съседен блок. Момчето твърди, че не знае как раницата с бебето се е оказала на боклука.
Даниела, майката на момчето, разказва, че след случилото се е в непрекъснат контакт с родителите на деветокласничката Антония.

„Шокирани сме, заради това, че децата ни не са споделили с нас какво се случва, но трябва да ги подкрепим. Голяма е грешката им, но за всяка грешка има и прошка. Ако ДНК-тестът показва, че детето е на сина ми, ще го вземем, няма да го оставим”, категоричната е Даниела.
Тя разказа, че Христо и майката на бебето, 14-годишната Антония много съжаляват за постъпката си и искат да си вземат детето. „Според мен детето е оставено в жилищен вход, който е бил отопляван. Клошар го занася до контейнера. Твърдо съм убедена, че детето не е оставено в кофа за смет”, каза още бабата на Димитър.