Жозеф Дол: Борисов мисли за държавата

Трябва правителство с ясно подкрепена програма за изпълнение

В семейството си трябва да казваме истината, дори и да е неприятна. Казах, че ако не се състави дясноцентристко правителство в България, това ще е политическа грешка. 

Това каза в интервю за предаването на БНТ „Панорама” Жозеф Дол, председател на Европейската народна партия. Той заяви, че бъдещото правителство на България трябва да е център-дясно с премиер Бойко Борисов. 

„Той трябва да поеме отговорността. Смятам, че Борисов мисли за държавата. Трябва да се състави правителство с ясно подкрепена програма за изпълнение. Патриотичният фронт – невъзможно е участието им в кабинета, предвид изказванията, които направиха. Това не са нашите ценности. За ДПС – не е моя работа”, обяви Дол.

„Не знам дали може да се направи такава голяма коалиция като в Германия. Ситуацията е сериозна, що се отнася до банките, енергетиката, необходимостта от правова държава и добра съдебната система. Ако искате да има работни места с работеща икономика, сега се подготвят условията за това“, каза още председателят на Европейската народна партия.