„Топлофикация Русе” излиза отново на протест

Парите

31-10-2014, 19:52

Снимка:

energoproekt.bg

Автор:

Наташа Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП и Митницата в Русе в съвместна акция

Корейски интерес за инвестиции в Русе

Обвиняват НЕК, че дължи значителни суми

Ръководителите на четирите синдикални организации в „ТОПЛОФИКАЦИЯ РУСЕ” ЕАД  изпратиха до председателя на Народното събрание, председателя на служебното правителство и министъра на икономиката и енергетиката протестна декларация, в която настояват държавните органи да въведат незабавно ред в определянето на изкупните цени на електроенергията и в разплащанията от страна на НЕК към топлоцентралите в страната. В декларацията /виж прикрепения файл/ се посочва, че значителните суми, които НЕК дължи на „ТОПЛОФИКАЦИЯ РУСЕ”, не просто затрудняват работата на русенската централа, а и поставят под въпрос нейното съществуване, тъй като дружеството не може да се разплаща със своите контрагенти, работещите получават възнагражденията за труда си със закъснение.

Действията на НЕК водят топлоцентралите в страната към фалит, в цял свят от енергетика се печели – недоумяват синдикалистите. Те предлагат спешна среща на най-високо ниво, в която задължително да участват представители на синдикатите, на която да се набележат неотложни мерки за решаване на проблема.

Русенските енергетици ще излязат отново на протестно шествие в  понеделник, 3 ноември. Те ще тръгнат от централата в 11.30 ч., ще протестират в района на Дунав мост в рамките на един час, като възнамеряват да спрат движението, след което отново ще се приберат в дружеството. Протестите на русенските енергетици ще продължат до 7 ноември т.г. включително.