С Хелоуин празнуваме символичното завъртане на колелото на живота

Хороскоп

31-10-2014, 15:04

Снимка:

БТА / XINHUA / AP Photo

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Слънчево затъмнение в Скорпион: (Под) Съзнателна реконструкция

Въпреки че традиционно се празнува нощта на Хелоуин, празникът всъщност продължава три дни, в които протичат активни процеси на трансформация, обновление и изцеление.

Празникът произтича от келтската традиция и корените му са свързани със Самхейн - Келтската Нова година. Един от най-магичните дни в годината, почитащ Мъдростта, която поставя Смъртта в основата на Живота. Колелото се завърта и Смъртта отбелязва началото на новия Живот а всички ние, съзнателно или не, ще оставим нещо зад гърба си. И тази година този, процес е синхронично подкрепен от сезонът на затъмненията и конкретно от слънчевото затъмнение в Скорпион, което генерира процеси на обновление.

Вероятно по-чувствитeлните и прозорливи натури вече реално усещат тези процеси на обновление в живота си. Хора, ситуации или процеси, които до този момент са били крайъгълен камък в живота ни, могат да загубят своята актуалност или привлекателност. Ще се наложи или да ги трансформираме в по-адекватни и жизнеспособни форми на съществуване, или с благодарност да ги изпратим в миналото. Такъв е символизмът на Самхейн, който ни приканва да прекрачим отвъд границата и да погледнем към бъдещето. Последната жътва на семената, посадени в миналото, е преминала, всички плодове са обрани и настъпва време, в което следва да се настроим към нов жизнен цикъл.

Въпреки че традиционно се празнува нощта на Хелоуин, празникът всъщност продължава три дни, в които протичат активни процеси на трансформация, обновление и изцеление. Силата на този период е изключително мощна и не бива да се пропилява напразно. Имаме изключителен шанс действително отхвърлим товара на миналото и да освободим място в живота си за нови тенденции и преживявания, като доброволно позволим да си отиде това, което ни задържа или пречи. Денят, както и тези които следват до края на седмицата, е подходящ за изчистване, пускане и сбогуване - било то стари, приключили взаимоотношения, болезнени преживявания, навици, зависимости или здравословни проблеми. Възможно е да преминем през дълбоки, лични преживявания, на границата между живота и смъртта, да навлезем в някои по-сенчести страни на емоционалната си природа. Поради съдбовния характер на периода, протичат процеси на интензивно разплащане на кармични дългове, които могат да бъдат свързани с болка и разочарование. Мнозина ще станат много по-решителни и ще пристъпят към кардинални промени, които дълго са отлагали.  А символиката и празничните ритуали на днешния ден изцяло ще съдействат на този процес.

Природната стихия на този празник е огънят. Можете да прилагате всякакви огнени ритуали, както и помощници, съответстващи на елемента Огън, като например свещи, запалена камина, огън на открито, жарава, които успешно могат да се подкрепят от медитации и огнени визуализации. Природата с всичките си елементи ще ни съдейства да се синхронизираме към символичното сливане между видимия и невидимия свят и можете да я поканите у дома, като почетете с благодарност нейните дарове - плодове, мед, вино, огнените цветове на есенните листа. Разбира се, това е и един от най-силните дни в годината за гадания и ритуали. Ако не сте подготвени за тях, просто освободете съзнанието си, за да може фините послания на Вселената да достигнат до него. Приемете ги и заложете с тях фундамента на бъдещето си. Прощавайте и изразявайте благодарност към всичко и всеки, най-вече към хора и ситуации, които са ви причинили болка и разочарование, защото те са нашите учители. Спомнете си с любов за онези свои близки и роднини, които вече не са сред живите, за да можете пълноценно да интегрирате Мъдростта на Смъртта като инструмент на живота.
Успех!