Плевнелиев на консултации с АБВ (обновена)

Политика

31-10-2014, 14:14

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започват консултациите при президента

Плевнелиев вика на консултации АБВ и „Атака“

Калфин, Янакиева и Петков на срещата

Президентът Росен Плевнелиев провежда консултации с парламентарната група на АБВ, предаде Агенция „Фокус”. 

Консултациите се провеждат на „Дондуков” 2 при закрити врата за представителите на медиите.

В сградата на президентството точно в 14.00 часа стартира вторият тур от политически консултации на парламентарно представените партии с държавния глава Росен Плевнелиев, насочени към дебати за политическото бъдеще на страната.

Обратно на реда от първите срещи на осемте партии, от днес консултациите ще се провеждат във възходящ ред - от партията с най-близък до 4-процентната бариера резултат до победителите от ГЕРБ, които последни ще седнат на една маса с президента.

Така за днес са планирани две срещи на Плевнелиев - съответно с АБВ и след това с „Атака". Атакистите обаче още вчера заявиха с писмо до медиите, че няма да се явят за пореден път на политически разговори. Формацията на Георги Първанов пък се яви при Плевнелиев със стандартния си преговорен екип от досегашните срещи - бившия евродепутат Ивайло Калфин, Росица Янакиева и Румен Петков.

Държавният глава за пореден път поздрави за добрия резултат на предсрочния вот партията, сформирала се след отцепване от БСП, като отправи и хвалебствия към Калфин за работата му като евродепутат.

На влизане в отговор на въпрос дали партията на Георги Първанов би подкрепила ГЕРБ, Ивайло Калфин бе лаконичен. Той заяви, че АБВ са склонни да подкрепят политики, които съответстват на тяхната програма. Коментарите остави за след срещата.