Ако не стигнем до споразумение, връщаме мандата и отиваме на избори

В понеделник разговорите вече трябва да са за постове

Към днешна дата не съм оптимист за преговорите. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус” . „Не съм оптимист от това, което чувам като послания от Реформаторския блок. Вчера се обадих на г-н Кънев, помолих го да уточним заедно какво да кажем по КТБ , за да покажем партньорство. Той ми каза г-жа Кунева я няма, като я намеря ще се обадя и не ми се обади", каза Борисов.

„ Не е зачеркнат следващия вариант, но това вече ние 10-та среща ли, коя, и всеки път се уговаряме, преговорният екип да се консултират с някого. Ходят, консултират се и на другия ден като дойдат пак на среща пак не може да вземем никакво решение, защото ще се консултираме пак”, каза Борисов. „Затова съм казал до понеделник преговорният екип в най-спокойна атмосфера, която сме предоставили да се опит да вземе решение.

Аз ще отида на среща тогава, когато има нещо да се подпише,” обясни Борисов и допълни, че в понеделник вече трябва да има разговори и за постове.” Като не стигнем до споразумение, връщаме мандата в сряда и отиваме на избори. Борисов каза, че ще обмисли вариант за правителство само на ГЕРБ. „Има няколко варианта, когато стигнем до решение, ще ви кажа”, посочи Борисов и допълни, че не може да говори нито от името на РБ, нито от името на партиите в него.