Откриха изчезналия режисьор Захари Паунов мъртъв (обзор)

Тялото е било намерено в автомобила му, който е паднал в отводнителен канал

В четвъртък беше открит мъртъв изчезналия на 18-ти октомври режисьор Захари Паунов. Тялото е било намерено в автомобила му, който е паднал в отводнителен канал край пътя Ахелой-Каблешково.

Падналата кола в дълбокото и обрасло с висока тръстика дере била забелязана случайно от жена, която пътувала в автобус. След подадения сигнал, полицията е установила, че зад волана имало труп на мъж със закопчан предпазен колан, а двете въздушни възглавници били отворени. На пръв поглед липсвал спирачен път, а автомобилът е с малки деформации, което засега изключва версията за катастрофа.

Колата се намира на служебния паркинг на РПУ-Поморие, където днес експерти ще направят автотехническа експертиза. Тепърва ще се изяснява дали режисьорът е задрямал зад волана или е получил внезапно инфаркт. Знае се, че Захари Паунов е бил хипертоник и е вземал редовно лекарства. Очаква се аутопсията да установи точната причина за смъртта му.

12 дни издирваният режисьор Захари Паунов е лежал мъртъв в автомобила си. 49-годишният мъж е бил с предпазен колан по време на пътния инцидент, уточниха от полицията. След първоначалния оглед на автомобила е установено още, че са задействани предпазните въздушни възглавници на колата.

По всяка вероятност катастрофата с Паунов е станала още на 18 октомври - деня на изчезването му. За това говорела силната степен на разложение на трупа.

Преди да си тръгне от Варна, където е бил на кинофестивала “Златната роза”, Паунов се е обадил по телефона на съпругата си Ирена Муратова. Казал, че тръгва за София.

“Когато заминаваше за Варна, той предпочете да пътува по магистрала “Тракия”, а след това през Бургас до Варна. В последния ни телефонен разговор каза, че пътят е добър и смята да мине отново по същия маршрут”, сподели съпругата Ирена в ефира на националната телевизия.

Няколко дни след изчезването на Паунов стана ясно, че системата за видеонаблюдение във Варна не е успяла да засече колата на изчезналия кинорежисьор. Автомобилът му не е бил засечен нито при движението му в града, нито при евентуалното му напускане.

По време на кинофеста Паунов отседнал в хотел “Черно море”. В деня на изчезването си, 18 октомври, режисьорът на “Омбре” изтеглил пари от банкомат в хотела, платил на рецепцията за престоя си, провел е телефонен разговор със съпругата си и е потеглил към София.

До вечерта обаче не се е прибрал, а телефонът му вече не е можел да бъде избран.