Румяна Бъчварова: Готови сме да подпишем с реформаторите

Споразумението ще бъде придружено от разработени програми и приоритети

Готови сме да подпишем коалиционно споразумение с РБ. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след края на срещата между партията на Борисов, Реформаторския блок и Патриотичния фронт в Народното събрание.

„Това споразумение ще бъде придружено от разработени програми и приоритети, за които търсим по-широка подкрепа. Поканата към ПФ беше да видим тяхното разбиране за тяхната формула и възможността да подкрепят правителство без да участват в него”, заяви тя и добави, че нямат категорични отговори, предаде „Фокус”.

По отношение на Патриотичния фрон, Бъчварова заяви, че: „Подкрепата на Волен Сидеров за предишното управление беше скрита, той я отричаше и не бяха ясни регламентите, по които тя се получава”.

„Ние искаме да избегнем това и затова предлагаме на две от останалите политически сили ясната програма с приоритети, които те да приемат, т.е. ще има пълна яснота и прозрачност за тази подкрепа, която получаваме”, увери Бъчварова.

Бъчварова заяви, че Патриотичният фронт ще заяви своята подкрепа с подпис, ако реши да направи това. На въпрос дали това решение е синхронизирано с ЕНП, Бъчварова отговори, че няма нужда от това.