Валери Симеонов: Продължаваме преговорите

Политика

30-10-2014, 16:12

Снимка:

НФСБ

Автор:

Юлия Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патротичният фронт на среща с ГЕРБ и РБ

Нов опит за коалиция: ГЕРБ и РБ пак преговарят

Когато се състави програма, ще говорим за формата на управление

Ние настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма, заяви на брифинг съпредседателят на Патриотичният фронт Валери Симеонов, предаде Агенция „Фокус”.

„Да ще бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени. Продължаваме преговорите по съгласуване на програмите”, заяви Симеонов след края на срещата между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт в Народното събрание.

„Когато се състави програма, ще говорим за формата на управление. Доволни сме, че стратегията, която предлагахме, беше приета”, обясни Симеонов.

„Ние настояваме преди да се говори за правителство да се обединим около една програма. Да ще бъде наречена програма за спасение на България, важното е колкото може повече партии в парламента да бъдат обединени”, посочи той.

„Ние сме влезли в парламента, за да изпълняваме своя дълг”, каза още Валери Симеонов.

Не сме говорили в конкретика. Говорихме днес за технологията, по която да съгласуваме програмата. Трите програми, дай Боже още, не възразяваме да се включат и да се опитаме да намерим общото, с което да изведем България от тежката криза, разясни Симеонов.

„Вече имахме два кръга на преговори. Имахме и среща на лидерите. Радва ме това, че продължаваме разговорите по съгласуване на нашите програми. Нищо фатално не е станало. Ние сме декларирали неведнъж да се състави програма, чието изпълнение много внимателно ще следим”, подчерта Валери Симеонов.