Отворено писмо на Комитета за спасяване на КТБ

Вложителите изпитват недоумение към протестите срещу оздравяване на банката

От Комитета за защита на финансовата и банковата стабилност в България, учреден от клиенти на КТБ на 19 август 2014 г. в София излязоха с отворено писмо.

„Изумени сме от намерението на някои кръгове (зад които стоят печално известни кредитни милионери и провалени олигарси) да протестират срещу оздравяването на КТБ. Такива действия противоречат на здравия разум. Хората, които подклаждат подобен протест, трябва да върнат откраднатите от тях пари, а не да инспирират безумни действия на улицата“, гласи писмото.

„КТБ трябва да бъде оздравена и отворена и всички ние – членовете на Комитета, зад който стоят интересите на над половин милион български граждани, имаме голяма надежда, че това ще стане, след като миналата вечер Временната парламентарна комисия по бюджет и финанси взе такова решение. След четиримесечното безхаберие на БНБ най-после има реални признаци, че КТБ ще бъде оздравена, а не фалирана. Ето защо считаме за абсолютно безотговорно всички призиви за протест срещу спасяването на банката“, казват от Комитетът.