Борисов: Преговорите с Реформаторския блок продължават денонощно

Аз показах, че съм готов да поема всякаква отговорност, готов съм да жертвам партията дори

"Не съм чул от Патриотичния фронт да казват, че нямам гръбнак", това заяви на влизане в парламента в отговор на въпрос на БНТ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той поясни, че е чул обаче сутринта Слави Бинев и допълни: "Със сигурност не искам Слави Бинев за партньор".
На въпрос дали преговорите с Реформаторския блок за съставяне на правителство продължават, Борисов заяви: "Продължават денонощно".
В интервю за "Труд", попитан остава ли опцията ГЕРБ да предложи кабинет, каквото и да се случи в следващите дни, Бойко Борисов не изключи никакви варианти и усилията да има правителство продължават. "Ако не - отиваме на избори. Аз показах, че съм готов да поема всякаква отговорност, готов съм да жертвам партията дори, за да има правителство и стабилност".
"Оставям Реформаторите да си вземат решенията, диалогичен съм, запазвам спокойствие, пратил съм да преговарят най-диалогичните десни хора от ГЕРБ - Томислав Дончев, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова. Продължаваме да работим и в четвъртък, и в петък, и в събота, и в неделя", допълни той.
На влизане в Народното събрание. шефката на парламента Цецка Цачева поясни, че много се надява да бъде съставено правителство.