Откриха фрапиращи нарушения в почти всяка втора бензиностанция

Крими

29-10-2014, 13:37

Снимка:

БТА/AP Photo/The Berkshire Eagle, Ben Garver

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Най-честото нарушение е смесване на бензин и дизел заради цистерни, в които са били пренасяни и двете горива.

Фрапиращи резултати от проверката на бензиностанциите у нас - 43% от проверяваните обекти дават отклонение при качеството на горивото, установи Агенцията по метрологичен и технически надзор.

Разкрита бе и грандиозна корупционна схема, при която от софтуера им са били изтрити над 500 бензиностанции в страната, които с години не са били проверявани. Това са 20% от общия брой бензиностанции, регистрирани в НАП, информира Нова телевизия.

Най-честото нарушение е смесване на бензин и дизел заради цистерни, в които са били пренасяни и двете горива. Имало е изтичане на информация от служители на агенцията. Заради всичко това само преди година процентът на регистрирани отклонения е бил едва 8 на сто за същия брой проверки

От месец март насам заради това от Агенцията са уволнени 40 души. Ръководството ще даде цялата събраната информация от проверките на прокуратурата. Проверяват се и петролни бази, като от 10 инспектирани обекта в 4 са били открити нарушения, като на всяка от тях ще бъде наложена санкция до 500 000 лв., информира още Нова телевизия.