Валери Симеонов: Скоро България ще има правителство

Надявам се то да допринесе за извеждането на България от кризата

България скоро ще има правителство. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов, предаде „Фокус”. „Аз съм отчаян оптимист, човек, който вярва в доброто и съм сигурен, че България скоро ще има правителство и се надявам, че това правителство ще допринесе за извеждането на България от кризата. Първо, се подписва програма, след това се говори за състава на правителството. Досега не сме подписали никаква програма, предполагам, че това е въпрос на дни”, коментира още Симеонов.

На въпрос дали правителството ще е с формулата ГЕРБ-Реформаторски блок- Патриотичен фронт, Симеонов отговори, че това зависи от мандатоносителя. „Аз го виждам защо не и в по-широк състав, хора, които са представени, от други партии също специалисти – няма лошо в това”, заяви още той и посочи, че това може да са хора от БСП, АБВ и БДЦ.

Склонни сме на отстъпки, но не с политически лица, а със специалисти и то само, ако ни поканят., коментира още Симеонов.

За Патриотичния фронт  властта не е самоцел, подчерта Валери Симеонов и допълни, че не знае дали ще има трипартийна среща. „За разлика от други партии, които работят като еднолични търговци, при нас решенията се взимат от колективен орган”, посочи Симеонов и заяви, че няма основание да променят решението си относно това дали Патриотичният фронт ще участва с политически фигури в управлението. „Няма никакъв смисъл в това някои от нашите политически фигури да вземат министерства, от които просто нищо не разбират. То просто е безсмислено. В края на краищата трябва да има специалисти в конкретния ресор. Трябва да са специалисти хората, които ще поемат съответното министерство, а не да са политици – те фактически никаква работа няма да вършат, защото не разбират нищо”, обясни Симеонов. „Вчера имахме преговори и на тях всичко беше много позитивно, бих казал много конструктивно и се обединихме около няколко общи позиции, които г-н Борисов изказа после на трибуната”, посочи още Симеонов.