Дол от НС: България трябва да има стабилно правителство

Борисов кани Миков на срещата си с лидера на ЕНП

В България съм, за да отправя посланието, че страната трябва час по-скоро да има стабилно правителство, което да служи на гражданите и да донесе спокойствие. Това заяви председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол след приключилата му среща с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, предаде 24chasa.bg.

На председателя на Народното събрание той пожела българският парламент да има мнозинство, което да гарантира изпълнението на тази цел.

Цецка Цачева запозна председателя на Европейската народна партия с първите стъпки, които предприема новоизбраното 43-то Народно събрание. „Още в хода на политическите консултации наложихме нов стил и тон на общуване и силно се надявам, че този дух на конструктивизъм за доброто на страната ни ще се запази и в законодателната институция”, обясни Цачева. Тя допълни също, че високо цени знака, който Жозеф Дол като уважаван европейски политик дава с визитата си у нас.

Лидерът на ЕНП получи от председателя на българския парламент почетен плакет на Народното събрание.

Припомняме, че Жозеф Дол е на работно посещение в нашата страна и програмата му предвижда срещи с парламентарно представени политически сили.

Той ще се срещне и с лидера на най-голямата дясна формация у нас Бойко Борисов. На тази среща, лидерът на ГЕРБ, покани и социалиста Михаил Миков.

Борисов трябва да запознае лидера на ЕНП за хода на преговорите с останалите формации за съставяне на управление, което да извърши нужните реформи в страната.