Мая Манолова: Няма как да се прегърнем с ГЕРБ

"Избирателите ни дадоха мястото на опозиция"

Няма как да се прегърнем с ГЕРБ. Това заяви Мая Манолова от БСП в ефира на bTV.

За нас най-отговорното поведение е съставянето на правителство, но има разлика със ситуацията в Германия, коментира Манолова. Бойко Борисов преди изборите искаше и настояваше народът да го подреди. Народът го подреди. Всеки лидер трябва да се държи на нивото на своята отговорност, коментира депутатката от БСП.

Това, което избирателят няма да позволи, е да има неясни договорки, смята Манолова. Времето на скритите договорки свърши, добави тя. Гражданското общество е будно. Първите по-сериозни протести могат да се окажат фатални за едно неясно управление, посочи Манолова.

По отношение на Бат Сали Манолова посочи, че не веднъж е призовавала той да бъде оттеглен. Подкрепям протеста на моите съграждани, каза тя. Проблемът е с авторитета на този човек и с неговия имидж в обществото, заяви социалистката.

През следващите месеци ние трябва да си стегнем кораба, той има много пробойни, коментира тя ситуацията в БСП. Започнали сме своята работа. Обикалям страната и се срещам със структурите, посочи тя. Трябва да има много сериозно промените, те ще се случат до 10 ноември. Ще използваме максимално добре времето, в което сме в опозиция, обясни Манолова. Тези промени са моя кауза, председателят има пълната ми подкрепа, ако иска да ги предприеме. Необходима е генерална промяна в партията, заяви Мая Манолова.